AMED - Amedspor Taraftarlar Derneği, “Amedspor Taraftarları Geleceği Tartışıyor” konferansında gençliğin temel sorunları olan göç, madde bağımlılığı ve holiganizmi masaya yatıracaklarını belirterek, Amed halkı ve gençleri konferansa çağırdı. 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2'nci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor, namağlup şekilde liderliğini sürdürüyor. Kulübün sorunları ve geleceğini tartışmak ve takımın taraftarları ile bir araya gelmek üzere 18 Kasım’da “Amedspor Taraftarları Geleceği Tartışıyor” başlıklı konferans gerçekleştirilecek. 

Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan Gıran Park Düğün Salonu’nda yapılacak olan konferans saat 09.30’da başlayacak. Konferans sonunda Sanatçılar Kadir Çat, Şilan Dora ve Koma Azad, şarkılarını Amedspor taraftarları için seslendirecek.

GENÇLİĞİN SORUNLARI İÇİN TOPLANIYORLAR 

Taraftarların konferans düzenlemesinin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Amedspor Taraftarlar Derneği Eşbaşkanı Şirazi Surmuş, konferansın sistematik bir hal almasını istediklerini belirtti. Konferansın amacına değinen Surmuş, “Kentimizin çok büyük ve kanayan bir yarası var; Uyuşturucu,  fuhuş ve son dönemde gençliğin göç ediyor olması. Bu sorunlara dikkat çekmek için bir konferans düzenliyoruz. Halkımıza açık çağrımızdır; 18 Kasım sabahı 09.30’da Gıran Park Düğün Salonu’nda başlıyoruz. Endüstriyel futbola, holiganizme karşı Amedspor’un ilkeleriyle, sevgi ve saygı şiarıyla yapılacak bir konferans gerçekleştireceğiz” dedi. 

Bağımlılıkla mücadele kapsamında futbol turnuvası gerçekleştirdiklerini dile getiren Surmuş, “Konferansla da bu işi ciddi anlamda pratiğe dökme çabamız vardır. Kadın, çocuk, genç, yaşlı demeden tüm halkımızın orada evlatlarının yanında olmasını bekliyoruz. Bu kanayan yara için de desteklerini bekliyoruz” şeklinde konuştu. 

‘AMEDLİ GENÇLER BİR ARAYA GELEBİLİR’

Amedspor Taraftarlar Derneği’nin büyük bir çatı oluşumu olduğunu belirten Azrailler Grubu Tribün Lideri Ferhat Emek de “Konferansın üç ana gündem maddesi var. Birincisi göç, ikincisi uyuşturucu madde kullanımı, üçüncüsü ise Amed’deki tüm taraftar gruplarının birleşimidir. Öncelikle göç, son zamanlarda gençlerimizin toplumdan uzaklaşarak, yurtdışına gitmesi, daha sonrasında ailelerinin de gitmesi büyük bir soruna yol açıyor. Bunun dışında uyuşturucu kullanımı bölgemizde çok küçük yaşlara kadar indi. Ayrıca Amed’deki tüm taraftar gruplarının birliğini, beraberliğini anlatacağız ve kendilerini Amedspor Taraftarlar Derneği çatısı altında birleşmeye çağıracağız. İstenildiği zaman Amed’deki gençlerin bir araya gelebildiği mesajını herkese vereceğiz” ifadelerinde bulundu. 

‘HOLİGANİZMDEN UZAK BİR TUTUM SERGİLİYORUZ’

Sezon başında maçlarda küfür istemediklerine dair tartışmalar yürüttüklerini vurgulayan Emek, “Bunun meyvesi olarak da Ispartaspor ve İskenderunspor bizim tribünlerimize gelerek, bize şeker ve çiçek attı. Takımımız bu sezon kesinlikle küfürden dolayı ceza yemeyecektir. Şuana dek herhangi bir sıkıntı da yaşamadık. Biz de holiganizmi istemiyoruz, bundan uzak bir tutum sergiliyoruz. Sezon sonunda yılın fair play ödülüne aday olmak istiyoruz” diye belirtti. 

Kadınların stadyuma gelebilmesi için yapılması gerekenlere işaret eden Emek, “Bu noktada kadın futbol takımımız teşvik edici olabilir, keza dernek çatısı altında bulunan Mor Tribün ile de kadınları tribüne teşvik ediyoruz. Tüm halkı, tüm gençliği konferansımıza bekliyoruz. Çünkü bu yalnızca bizim değil, tüm Amed’in, tüm bölgenin sorunu” şeklinde konuştu.

‘AMEDSPOR TRİBÜNÜ FARKLI OLSUN İSTİYORUZ’

Fenerbahçe, Başakşehir'i En-Nesyri ile devirdi! Fenerbahçe, Başakşehir'i En-Nesyri ile devirdi!

Amedspor Taraftarlar Derneği Yöneticisi Seyfettin Aslan,  tribünlerdeki haliganizm sorununa dikkat çekti. Aslan, “Biz Amedspor tribünlerinde holiganizmi, özellikle endüstriyel futbolu reddediyor ve kadının tribündeki yerini ön plana çıkarmaya çalışıyoruz” dedi. 

Aslan, sadece gençlerin değil toplumun tüm kesimlerini tribünlerde görmek istediklerini belirterek, “Nitekim yalnız gençlerin orada yer almasını değil, annelerimizin, dedelerimiz ve ninelerimizin de tribünlerde olmasını istiyoruz. Bu anlamda futbolun özellikle coğrafyamızda bir güç olduğu anlaşılıyor ama geri planda tutulduğunu görüyoruz. Biz de Amedspor’un, Kürtler üzerinde bir kimlik oluşturmasından ötürü bunu ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Biz şiddet yanlısı bir halk değiliz. Amedspor isminin de şiddet olaylarıyla birlikte anılmasını istemiyoruz. Bu şiarla tribünü bir festivale çevirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Aslan, Amedspor’un her maçta ötekileştirdiğini belirterek, “Biz ötekileştirilmek istemiyoruz. Zaten Amedspor’un aldığı tüm yasaklar politiktir. Buna karşı girişimlerimiz olacak. Çünkü artık sadece biz değil tüm Türkiye Amedspor’u benimsedi. Artık Amedspor taraftara hasret yaşamasın istiyoruz. Umarım bu konferanstan sonra da bunun meyvelerini almaya başlayacağız” diye belirtti.

Kaynak: http://mezopotamyaajansi.net/tum-haberler/content/view/224403