Gazeteci Hamza Özkan, 2017 yılında Amed'de Ötekilerin Gündemi Ulusal Haber Sitesi'ni kurdu. Sitede günlük ve güncel haberlerin yanı sıra binlerce röportaj, canlı yayın ve söyleşi de yayınladı. Bu platform aracılığıyla toplumsal ve siyasi konuları ele alarak geniş bir kitleye ulaştı.

Otekilerin Gundemi 21

"İhraçların Hikayesi: Türkiye'den KHK Manzaraları", " Kadınlardan Ne İstiyoruz?, Derdimiz Ne?  (Kadınların Yüzyılı adı ile)" ve "Koronavirüs'ün Düşündürdükleri" adlı röportajları kitap olarak yayınlandı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi" ve "Sivil Düşün" projelerinde yer aldı.

Hamza Özkan halen Ötekilerin Gündemi Ulusal Haber Sitesi'nin sahibi ve genel yayın yönetmenidir. 

Hamza Özkan Kitapları:

Türkiye'den KHK Manzaraları (2020): Kitap, farklı meslek gruplarından ve yaşam alanlarından 46 kişiyle yapılan söyleşilerle Kanun Hükmünde Kararname (KHK)'ler nedeniyle yaşamları değişen insan hikayelerini anlatmaktadır. Kitapta akademisyenlerden işyerinden ihraç edilenlere, tutuklananlardan ailelerini kaybedenlere kadar birçok farklı insanın bu süreçteki deneyimleri ve yaşadıkları yer almaktadır.

Turkiyeden Khk 1598543459

Kadınların Yüzyılı (2022): Kitapta farklı görüşlere, kimliklere ve mesleklere sahip 40 kadın ile yapılan röportajlarda, kadınların felsefi olarak kadın tarihini, kimliğini ve toplumsal cinsiyeti yorumladığı sorulara verdiği yanıtlar yeralmaktadır. Kitapta röportajlarına yer verilenler arasında sol-sosyalist hareketlerden, HDP (DEM), DBP, CHP, EMEP, TÖP, DEVA partilerinden kadınlar, KESK ve DISK'e bağlı sendikacı kadınlar, kadın derneklerinden aktivistler, feministler, ev emekçisi ve esnaf kadınlar gibi birçok farklı kesimden ve sahada aktif olarak çalışan kadınlar bulunmaktadır. Kitap, çeşitli sosyal ve ekonomik arka planlardan gelen kadınların görüşlerini ve deneyimlerini sunarken Türkiye'deki kadın hareketinin de çeşitli yönlerini yansıtmaktadır.

F H79 Z8 C X M A U M Q G L

Koronavirüs'ün Düşündürdükleri (2023): Kitap, pandeminin insanlar üzerindeki psikolojik, ekonomik ve sosyal etkilerini anlamaya, pandemi sürecinin derinliklerine inmeye yönelik olarak pek çok farklı kesimden insanla yapılan röportajları içermektedir. Pandeminin sürdüğü dönemde hazırlanan ve hem yazılı hem de görsel olarak sunulan bu içerikler, pandeminin toplumsal bellekte nasıl bir yer edindiğini göstermesi açısından ilgi çekmektedir. Pandeminin sona ermesinden 3 yıl sonra, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası ve Diyarbakır Ticaret Odası'ndan temsilciler ile görüşülerek pandemi sürecine dair değerlendirmeleri alınmış ve kitabın sonuna eklenmiştir.

Koronavirusun Dusundurdukleri 1692356674