45 çocuğun istismara uğramasıyla ilgili hakkında soruşturma açılan Sultanoğlu’nun Urfa İl Eğitim Müdürü olarak atanmasına tepki olarak Emine Gizem Çetiner, 19 gündür adalet nöbetinde.
Ensar Vakfı yurdunda 2016 yılında 45 çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili açılan davada, hakkında soruşturma açılan üç yöneticiden birisi olan Asım Sultanoğlu, Urfa’ya İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. Sultanoğlu, 7 Ağustos’ta Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde göreve başladı. Sultanoğlu’nun, İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanması başta Urfa milletvekilleri olmak üzere birçok kesimin tepkisine neden olmuştu.
Sultanoğlu’na tepkiler sürüyor. Öyle ki, Emine Gizem Çetiner, her gün saat 16.30’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde oturarak atamaya tepkisini gösteriyor. Atamadan bu yana adalet nöbeti tuttuğunu söyleyen Çetiner, atama geri çekilene kadar ise nöbetini devam ettireceğini söyledi.
"ÇOCUKLAR İÇİN…"
Çetiner, eyleminde istismara uğrayan çocuklara dikkat çekmek adına, çocukları temsil eden nesnelere ve çeşitli pankartlara, dövizlere yer veriyor. Nöbete başladığı süreçte atamaya pek çok tepki olmasına rağmen nöbeti için destek alamadığını söyleyen Çetiner, şöyle konuştu: “Urfa’daki STK’lar ne yazık ki bir araya gelemedi. 19 gündür çocuklar için saat 16.30 gibi 1 saatlik eylem gerçekleştiriyorum.”
"TEK BAŞINA BASKILAR YIPRATICI HALE GELİYOR"
Adalet nöbetini tek başına destek almadan yürüten Çetiner, engeller ve zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Çetiner, “Geçen hafta çarşamba günü Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in geldiğini öğrendik. Bakanın gelme amacı Milli Eğitim Müdürünü meşrulaştırmaktı. Buna izin vermemek adına sabah dokuzda gittim 2 saat boyunca orda bekledim sonra bilgi aldık bir oteldeymiş yani kendi atadığı Milli Eğitim Müdürünü ziyaret etmeyecekmiş. Otelin önüne gidecekken polisler tarafından alandan uzaklaştırıldık polisler, “Size müdahale ederiz burada duramazsınız” dediler. Otelin tam karşısında bir kaldırım vardı, kaldırımın arkasında da TÜGVA’nın yetkilileri gelip pankartlarımızı engellemeye çalıştı.Dışarda böyle bir savaş verirken ben içerde de ailemle bir savaş veriyorum. Yani evin içinde bir savaş verirken dışarda da böylesi baskılar çok yıpratıcı bir durum haline geliyor” diye konuştu.
URFA’DAKİ TARİKATLAŞMA İLE MÜCADELE
Çetiner, aynı zamanda bir psikolog. Çocukların psikolojik ve sosyolojik durumlarına değinen Çetiner, atılan adımların tarikatlaştırma adımları olduğunu söylüyor. En çok da mücadelesinin bunun için olduğuna dikkat çekerek, Urfa’ya dair şöyle söylüyor: “Bu kadar zaten çürümüş bir memleketin başına hakkında cinsel istismardan soruşturma olan bir adamı getirmek olanları daha da meşru kılacak. Psikolojik olarak çocukların beden algıları, mahremiyet eğitimi verilmeyecek. Tarikatlaştırma adı altında bu adamı getirdiklerine inanıyorum. Urfa’da Menzil ve Kadiri tarikatı çok güçlü bu adam Ensar Vakfı’nda yöneticilik yapmış bir adam. Milli Eğitim Bakanı şu ifadeyi kullandı: “Urfa’nın Asım Sultanoğlu gibi birine ihtiyacı vardı.” Bu çok kritik bir söylem. Urfa’daki çocukları psikolojik olarak değil sosyolojik olarak zehirlediklerini düşünüyorum mücadelem en çok da bunun için.”
ŞENYAŞARLARDAN GELEN GÜÇLE DESTEK ÇAĞRISI
Nöbete başlamasının bir nedeni olarak da Urfa’da 2 yıl boyunca Şenyaşar ailesinin yürütmüş olduğu nöbet olduğunu söyleyen Çetiner, o süreçte aileye psikolojik olarak destek sunduğunu belirtiyor. Siyasi iktidarın arkasında olduğu güçlere karşı yalnız bırakılmak istemediğine dikkat çeken Çetiner, destek çağrısında bulundu: “İlham da biraz Emine Şenyaşar’dan geliyor hatta ilk nöbetimizin olduğu gün de Ferit Şenyaşar’ın danışmanıyla birlikte yapmıştık. Medya ve kamuoyu baskısıyla belki bu adamın görevden alınmasına vesile olabiliriz.”